Saimme tehtäväksi miettiä, ensin yksinään ja sen jälkeen koulussa yhdessä ryhmän kanssa, mikä on ja mikä ei ole taidetta mielestämme. Mitä on taide ja missä menee taiteen ja viihteen tai taiteen ja vandalismin raja. Saimme esimerkkikuvia, joiden avulla tehtävää pystyi lähteä pohtimaan. Kuvissa oli esimerkiksi tatuoinnit, moottoripyörät, arkkitehtuuri, laulaminen, veistokset, tanssi ja ruoka.
Tehtävän antoa kuunnellessa ajattelin, että kyllähän kaikki voi olla taidetta, mutta katsellessamme kuvia luokassa, totesin olevani kuitenkin kauhean "tiukka" siinä, minkä koen taiteeksi. Tajusin, pitäväni rajaa "vain" luomisen ja itse taiteen välillä aika korkeana. Ryhmäläiseni olivat ainakin suurimmaksi osaksi samaa mieltä kanssani ja saimme aikaan erittäin hedelmällisen keskustelun.
Pohdimme rahan arvoa, yleisön tarkoitusta ja konseptin merkitystä, käyttämällä hyödyksemme kuvia ja omakeksimiä esimerkkejä. Saimme kuitenkin lopulta koko luokan yhteisen keskustelun avulla ajatustamme kuvaavan ns. sloganin.
Tekeminen pelkkänä tekemisenä, ilman tarkoituksenmukaisuutta, ei riitä taiteeksi.
Kiitos
VastaaPoista